Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiskov (Google Analytics).
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov.
Akvarist meseca JUNIJA 2007
  Tiskanje
 
Oblika primerna za tiskanje Oblika za tiskanje
Sem Vito Kukovec, iz Ljubljane. V preteklosti sem gojil že marsikatero ribo in nekatere celo razmnožil. Sedaj pa sem »padel« v območje, katero je nekako najbolj raznovrstno - Amazonka. Upam, da še nekaj časa ostanem na tem področju.

Sedaj pa na kratko o mojem večjem akvariju, ki drži neto 200 litrov vode. V njem poizkušam vzpostaviti biotop črnovodnega predela Amazonke, prebivalci akvarija pa so: rdečeglave (tudi rdečeuste in ognjenouste imenovane) tetre, Hemigrammus bleheri, rdeče neonke, Paracheirodon axelrodi, bolivijski pavlinčki, Microgeophagus altispinosa, bronasti somiči, Corydoras aeneus, marmornati oziroma pikasti oklepni somiči, Corydoras paleatus, modri rogatci, Ancistrus dolichopterus, ter diskus "red turqiz". Od rastlin sta sedaj v akvariju Valisneria gigantea in javanski vodni mah, Taxiphyllum barbieri. V filtru se najde še trdi rogolist, Ceratophyllum demersum, v pomoč pri odstanjevanju fosfatov in predvsem nitrata pa mu je rumeni potos, Scindapsus aureus, ki se sedaj že visoko dviga nad akvarijem. Ker slika pove več kot besede ...







Na slikah se na ozadju vidi plastična mreža. Tam je z namenom, da nanjo privežem javanski vodni mah, ki bo, ko bo končano, tvoril ozadje. Kolikor je že narejenega (ostalo bo končano, ko se mah razraste) že sedaj zelo polepša akvarij. V samem akvariju je poteklo že več drsti, ki so bile več ali manj uspešne. Mladice, ki so bile izvaljene v akvariju in ki sem jih uspel vzrediti so bolivijski pavlinčki in pa modri rogatci. Pavlinčke sem zaenkrat še obdržal, rogatci pa plavajo širom po Sloveniji.

Donator! Cartman