Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiskov (Google Analytics).
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov.
Ureditev akvarija
  Tiskanje
 
Oblika primerna za tiskanje Oblika za tiskanje
  Oglejte si tudi...
 
Optimalen akvarij
Akvarijska posoda
Aquascaping z Ricc...
Nekaj preprostih navodil, kako uredimo akvarij da bo njegov izgled najpestrejši, hkrati pa se bodo ribe v njem dobro počutile.

Začnemo z rastlinami pritrjenimi na kamenje ali korenine...Mnogo začetnikov se sprašuje, k ako urediti akvarij, koliko in kam zasaditi rastline ter katere vrste rastlin.
Če imate le možnost uporabite odprt akvarij, saj le tako lahko v popolnosti uživate v svojem akvariju, ker le v takih akvarijih rastline zrastejo nad gladino in lahko razvijejo cvetove, poleg tega pa se vam odpira pogled v sam akvarij zvrha.
Vendar ne glede na to ali imate odprt ali zaprt akvarij, bo najbolje, da sledite nekaj enostavnim pravilom, ko urejate svoj akvarij.
...nato zasadimo rastline v ozadje...Da bi dosegli občutek globine naj se dno postopma vzpenja od prednje proti zadnj steni akvarija (za utrditev dna si pomagajte z večjimi kamni). Nato v sredino postavite nekaj rastlin, ki so srednje velike in so med seboj v ravnotežju (najbolje se obnesejo rastline pritrjene na kamen ali korenino, saj jih je lažje premikati).
...in dokončamo z rastlinami v ospredju.Bodite pozorni na predvideno velikost rastline (pogosto so podatki o velikosti priloženi). Zasadite rastline, ki so velike ali bodo precej zrastle, v ozadje in manjše v ospredje. Dobro je, če pustite med rastlinami nekaj prostega prostora, saj se tako poveča občutek za globino. Najbolj dekorativen efekt dosežete s tem, da izberete rastline različnih odtenkov in oblik listov, vendar ne pretiravajte s številom različnih vrst rastlin. Mnogo rastlin je najlepših na pogled (in tudi uspevajo najbolje), če rastejo v skupini.

(povzeto po www.tropica.dk)

Besedilo je pripravil Blaž Kristan.