Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiskov (Google Analytics).
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov.
Žuželke in pajki
Rojstvo kačjega pastirja Oblika primerna za tiskanje
Ker je med malimi ali enakokrilimi kačjimi pastirji (Zygoptera) travniški škratec (Coenagrion puella) zelo pogost obiskovalec okrasnega vrtnega ribnika, se nam kaj hitro ponudi priložnost spremljati njegovo »rojstvo«. Ko pride pravi čas, ličinka zleze iz vode in iz nje se oblikuje krilati lepotec. In takole je nastalo nekaj fotografij njegovega nadvodnega življenja.
Nove vrste kobilic v Sloveniji Oblika primerna za tiskanje
Zadnih nekaj let smo v Sloveniji odkrili nove vrste kobilic, ki so bile bodisi zaradi premajhnega zanimanja v preteklosti spregledane ali pa so se na novo naselile v Sloveniji v zadnjem času. Foto: Blaž Šegula
O murnih, čričkih in stričkih Oblika primerna za tiskanje
Avtorja skupnega članka želiva predstaviti v javnosti premalo znane vrste murnov in čričkov , tako tiste iz narave , kot tiste, ki jih gojimo v teraristiki kot živo hrano za terarijske živali in večje vrste rib . Blaž Šegula in Bojan Dolenc .
Močvirni travniki – življenjski prostor ogroženih higrofilnih kobilic Oblika primerna za tiskanje
Ko se poleti sprehajamo po travnikih, se sploh ne zavedamo, da so mnoge od kobilic, ki nam skačejo ispred nog, že ogrožene vrste.
Modro obarvani veliki kačji pastirji ob vrtnem ribniku Oblika primerna za tiskanje
Pri določanju kačjih pastirjev prihaja do pomot. Tako, kot je zelo težavno določiti enakokrile kačje pastirje iz rodu Coenagrion, imamo lahko težave pri velikih ali raznokrilih kačjih pastirjih, tistih modro obarvanih samčkov, ki priletijo nad naš vrtni ribnik.