Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiskov (Google Analytics).
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov.
Okoljski in okoljevarstveni članki
Duh je ušel iz steklenice Oblika primerna za tiskanje
Neavtohtone vrste izpuščene v naravo lahko povzročijo pravo razdejanje med avtohtonimi vrstami. Poleg želve rdečevratke in še nekaterih tokrat predstavljamo ameriškega signalnega raka.
Lovrenška jezera Oblika primerna za tiskanje
S pohoda po Pohorju vam predstavljam nekaj utrinkov iz naravnega spomenika Lovrenška jezera, ki predstavlja poseben biotop nekaterih živalskih in rastlinskih vrst.
Majski izleti na mokrišča Oblika primerna za tiskanje
Mesec maj je res najlepši za sprehode v naravo, vse cveti, cvrči, žvrgoli, se drsti ... kaj je lepšega kot to? In kljub vsemu imamo ponekod še vedno dokaj ohranjeno naravo, na katero smo lahko ponosni! Ste bili kje v naravi med prazniki ? Bil sem kar na 3 mokriščih...
Naravni rezervati ob obali Oblika primerna za tiskanje
Kolegica iz exotic-animals foruma iz Izole Ester Gjorek je objavila nekja lepih posnetkov Naravnega spomenika v Fiesi (2 jeterca) in naravnega rezervata Stjuža v Strunjanu. Tudi naša moderatorka Romina pripravlja članek o fieškem jezercu, tekst zato sledi kasneje.
Ogrožen avtohtoni divji krap Oblika primerna za tiskanje
Malokdo ve, da je na Rdeči seznam slovenskih rib uvrščen tudi krap, Cyprinus carpio (samo prostoživeča oblika); ima oznako E (Endangered) ; Ur.l.RS., št.57/93 , 61/93, in 69/00 - priloga 7 . Na Rdečem seznamu ogroženih vrst v svetovnem merilu ima sicer oznako IUCN DD ver 2.3 (1994) - (Data deficient- premalo podatkov) , a številni strokovnjaki svarijo, da je dejansko kritično ogrožen, praktično tik pred izumrtjem ! Pri nas ga najdemo samo še v reki Muri.