Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiskov (Google Analytics).
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov.
Morska akvaristika
Spreminjanje spola pri ribah Oblika primerna za tiskanje
Spreminjanje spola ni nič nenavadnega med ribami, ki živijo na koralnem grebenu. Spreminjanje le tega pa je odvisno od tega, kdo dela družbo ribam, ki spremenijo spol.. To trditev so podali avstralski in ameriški znanstveniki.
Morski zmajčki, Mandarinke Oblika primerna za tiskanje
Lepo prosim vse akvariste, tudi "neslane", da si preberejo članek, saj gre za aktualno in res zelo pomembno problematiko. V glavni vlogi nastopa akvaristično in potapljaško legendarna riba modra mandarinka, ki je po mnenju mnogih poleg klovnskih ribic (Nemo) zapeljala največ morskih akvaristov v hobi.
Iz oceana v akvarij - TRGOVINA Oblika primerna za tiskanje
Na AKVAzinu je bila v zadnjih 2 mesecih objavljena vrsta novic s področja trgovine z morskimi organizmi. Ker gre za zelo pomembno in aktualno problematiko informiranja, izobraževanja, osveščanja akvaristov in širše javnosti, se mi zdi smiselno te posamezne prispevke združiti v celoto in s časom nadgrajevati in dodajati nove podatke in spoznanja.
Alge v morskem akvariju Oblika primerna za tiskanje
Na zadnjem srečanju morskih akvaristov 20. 05. 2004 v Ljubljani (Krona - 25 "slanih" akvaristov) je kolega Bojan Jerina povedal zanimivo primerjavo med tropskimi koralnimi morji in našim Jadranskim morjem - naše ima značilen vonj (po algah ali "jodu") , tropska morja so presenetljivo brez vonja . Tam ni videti alg ; vendar pa so koralna morja področje največje primarne biološke produkcije na svetu , fotosintezo izvajajo simbiontske alge, "skrite" v koralah in drugih nevretenčarjih, imenovane zooksantele .
Strupeni vrtinčarji v akvariju Oblika primerna za tiskanje
Ker so ob "velikem spomladanskem čiščenju" (brisanju starejših diskusij od 2003) ostale žal nekatere niti odklenjene, jih je pospravilo v ARHIV . Od tod bomo nekatere bolj zanimive in uporabne objavili tu , najprej kot prepis debat, kasneje po možnosti predelane v bolj jedrnate članke, ki bodo ohranili in poudarili bistvo problematike . Uredil Bojan Dolenc